Kelate Flying Breakfast


Waaahhh... ! 

Nasi terbang kah itu? 
Yup! Nasi terbang untuk breakfast. 
Nasi ini diterbangkan dengan kapal terbang dari Kelantan. 

OMG. 

Hebatkan perniagaan ini. 
Modal? Memang besar. 
Pulangan, lagi besar. 
Tak terfikir dek akal fikiranku ini. 

Actually, I've never seen the business on any news on TV. 
I dont have Astro or local TV but I have FB, Insta and Google, to access the latest in world news (chewah! Cam AlJazeera). 
And of course, I have my Abe and MIL (mother in-law), they are (almost) always up to date. 

Minggu lepas MIL, Rokiah Hanafiah dah mula buat tempahan. 
Oleh kerana kekangan waktu yang sangat kecil, 
Lea tak balik Shah Alam untuk menikmati nasi terbang ni pun. 

You all can find in FB page, Kelate Flying Breakfast. Kelate Flying Breakfast has their own Instagram account too. 
Dalam page, you all boleh jumpa list of menu, 
nombor wakil-wakil jualan dan latest update from them. 

Kaedah mudah untuk buat tempahan. 

1. Dapatkan nombor telefon wakil-wakil KFB dari page FB yang berdekatan dengan anda. 
Dah dapat nombor, boleh whatsapp aje. 
2. Boleh buat tempahan berdasarkan menu yang disediakan pada minggu itu. 
3. Mesti confirmkan order before Friday. Dapat makanan hari Ahadnya. 
4. Confirmkan payment. (Kalau payment ada sen-sen, bayarkan yang genap, 
Baki boleh serah masa pengambilan makanan. Mekanisme of trust applied)
5. Hari Ahad pick up makanan di tempat yang telah ditetapkan. 

6. AMARAN!!! 

7. Pastikan anda buat heavy workout sebab makanannya sedap, 
Dan menyebabkan anda tak ambek suku, tapi habiskan portion yang disediakan. 

8. JANGAN RISAU!!! Makan aje kenyang-kenyang. Lepas tu, minum Mineral Coffee. 
Bagi segar mata tu. Nanti kita detox dengan Garam Buluh Premium Drink pula. 

Nangis lea dah workout pagi tadi. 
Dapat makanan SEDAP-SEDAP pulak, 
Adooooiiii-!!!! 

Rosak diet aku weeehh!!!

Apa pun, special thank to my MIL. 
Credit to my mother in law, Rokiah Hanafiah coz introduce me this dishes. 
Soooo very delicious that it makes me wanna cry. 
My diet plan has CRASHed and burned.

To Kelate Flying Breakfast, 
Your idea absolutely very brilliant. 
Memberi kelainan dalam dunia perniagaan yang semakin mencabar. 
Semoga semakin kaya dan berjaya. 

My favourite? 
Nasi Tupe Ude. 

Xoxo. Anak Jawa... 






Dalam bungkusan kertas coklat, Nasi Kerabu A ( Ayam) D (Daging)
Yang tinggi cam menara tu , Nasi Tumpang. 



Kuih Akok. Lea panggil kuih "kapok". Jauh tul maknanya tu. 



Nasi Kerabu Daging. Nasi kaler kuning. 



Senyuman tension sebab diet CRASH. owh, itu Nasi Tumpang Special, ade udang, ikan and ayam. 



Isi kandungan Nasi Tumpang Special. (Lauknya udang, ikan dan ayam) 


Ya Allah... Rezeki yang Engkau beri rasanya sedap. 
Maka, janganlah Engkau jadikan aku gemuk bila makan nasi ini. 
(Doa nak sedapkan hati. Dan senyummm...)


Disclaimer: oh! by the way, I am not paid by KFB for this write ups neither do I hv any shares in the syarikat...๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
Just sekadar sharing my รจxperience jer. After all sharing is caring right?? ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

1 comment