JOM LARI 5KM


Selepas berjaya buat larian 5KM pada Shah Alam Picnic Run 2015 tempohari, saya teruskan pencarian mengumpul finisher medal. Untuk newbie macam saya ni, 5km cukupah untuk tahun pertama ini. Bimbang-bimbang tak cukup tenaga dan usaha nak buat lebih.

Sebab saya masuk acara larian sorang-sorang, jadi saya pilih semua aktiviti yang berlangsung pada hari Ahad. Kalau event larian yang besar-besar dan saban tahun diadakan, selalunya cepat habis. Kalau lambat memang tak ada harapan lah kan.

Acara lari saya yang terdekat ini ialah Blood Donor Run 2015. Dah tutup dah untuk masa yang terdekat ni, tapi kalau tak silap ada lagi nanti. Kalau nak tahu apa-apa event yang akan datang boleh pergi ke The Running Deo. List event larian terkini bermula Jun sehingga Disember. Buat masa sekarang ada 5 kot acara lari-lari yang dah masuk dalam jadual. 5km aje tau. Kalau korang join sama, jomlah.

JOM LARI 5KM, leamustafa.com, lari, fun run, running malaysia, run to finish,



JOM LARI 5KM, leamustafa.com, lari, fun run, running malaysia, run to finish,

JOM LARI 5KM, leamustafa.com, lari, fun run, running malaysia, run to finish,


JOM LARI 5KM, leamustafa.com, lari, fun run, running malaysia, run to finish,


Sekarang saya tunggu satu acara lari waktu malam iaitu BSN Putrajaya Night Marathon. Buat masa sekarang pendaftaran belum dibuka. Tetapi keep in touch kalau nak cari pengalaman lari waktu malam. Hari ni, nak pergi ambil race kit untuk acara lari hari Ahad ni. Still, masih masuk sorang-sorang. Kalau ada sesapa kenal masa larian nanti, boleh-boleh tegur saya ye. Have fun, have run. 







No comments