TAJUK 4 - APA RESEARCH GAP SAYA NI?


Hari ini saya merasakan research gap saya salah. Ye ke salah ni? Kalau saya sendiri dah rasa salah, apatah lagi lah SV saya yang terkenal dengan susah nak kata "yes". 

Yer, say dah dapat kesan kesalahan saya. Kalau dah tahu salah, betulkan sahajalah. Jangan tunggu-tunggu. Tapi saya belum cukup membaca artikel. Saya perlu teruskan pembacaan saya. 

Kenapa saya kata macam tu? Saya baru baca  2 artikel, tapi saya dah rasa ada yang tak kena. Belum boleh nak delete sesuka hati maklumat awal yang saya perolehi. Saya cuma kene betulkan balik. 

Saya sudah ada tema topik yang baik. Saya perlu buat lebih cantik. Tak mahulah, cakap aje lebih tapi hasilnya telur ayam. Jadi kat mana GAP masalah saya ni? Kat mana? Siapa yang kata pada kajian lepas? Dan macam mana pula dengan kajian saya? Apa yang saya nak tengok. 

Masalah? Kenapa ? Apa hal dengan topik ni? Sendiri tanya sendiri yang panik. Tak apa-tak apa. Baca artikel lagi. Jangan risau. ALL IS WELL. 


TAJUK 4 - APA RESEARCH GAP SAYA NI?, tips tulis tesis.



Sumber : Penulisan ini adalah dari pengelaman dan respons penulis terhadap bahan bacaan Tulis Tesis Cepat, Dr OT. 

No comments