TAJUK 6 - RENEW TESIS LAMA

TAJUK 6 - RENEW TESIS LAMA, tips tulis tesis

Pernah buat research paper masa degree? Atau project paper? Atau apa-apa jurnal yang anda pernah guna research metode. Ingat tak letak kat mana? Pergi cari semula. Boleh jadi boleh buat thesis untuk master anda. 

Kenapa saya cakap macam tu? Sebab ini yang terjadi kepada saya. Dengan izin Allah, SV bantu buka jalan baru di waktu saya stuck dengan research gap untuk skop lama yang saya pilh. 

Sesuatu yang menarik bila SV dah bantu kita kan? Walaupun tidak secara langsung bertentang empat mata, saya tahu SV saya tahu apa yang difikirkan terbaik untuk saya. 

Balik rumah, saya terus cari tesis saya masa degree. Erm, belek-belek teringat kata-kata Prof Madya Dr Ramli Awang masa belajar kat UTM 10 tahun lepas. Tesis degree ni boleh pergi untuk tesis Master. 

Dan, kata-kata itu membuatkan saya termenung panjang. 

No comments