Cikgu Konvo Master




Selepas 2 tahun memendam segala perasaan semasa sambung belajar separuh masa, maka tibalah masa yang dinanti-nantikan. Segala perit jerih semasa belajar telah saya abadikan pada entry Cikgu Sambung Master . Hari ini nak cerita part-part yang best aje.


12 Oktober 2018 - Hari ini pergi ambil jubah. Saya plan dengan Suhaidah untuk ambil jubah sama-sama. Kami berjumpa di fakulti. Kami naik satu kereta.

Hanya ikut stesen yang telah ditetapkan untuk proses pengambilan jubah.
Cubaan jubah saiz S. Konon dah kurus. 

Barang-barang yang perlu dibawa semasa istiadat. Berdebar weyh masa ni. 

21 Oktober 2018 - Kami bawa Mak, Abah dan Emi pergi sekali dengan kami. Rasa macam dah awal habis dah, rupanya ada lagi yang lagi awal. Anyway, rezeki kami, Abe dapat parking di kawasan yang berhampiran dengan Dewan Tuanku Canselor. Alhamdulillah. Saya terus turun, untuk lari masuk ke dalam ruang menunggu. Mak dan Abah masuk ke dalam dewan besar, dan Abe hanya tunggu di luar. Tahu sangat perasaan beliau masa tu, apa boleh buat. Hanya ada dua tiket sahaja kan. 

Dalam kereta lagi, saya dah memasang tekad. Saya akan senyum sehabis mungkin sepanjang hari ini. Yer, senyum sahaja kerana saya layak tersenyum. Saya tak nak muka saya dalam gambar konvo masam. Saya mesti senyum. 
Berlatarbelakangkan graduan-graduan lain dari fakulti pendidikan 
Perarakan masuk ke dalam dewan konvokesyen 
Masa ni, berdebar sangat-sangat duduk dalam dewan. Duk tertanya-tanya, mak abah kat belah mana?
Bersama mak abah dan Emi tercayang. Eh, nama sungai tu sama dengan nama Abah lah. 

Graduan Sarjana Pendidikan ( Pendidikan Islam )


Yesszaaaa...... selesai bergraduasi!!!!


Suami kesayangan saya, mmuaahh!!!


Ini lah guru saya, Prof Madya Dr Zaharah binti Hussin. Sayang Dr!!




Sesungguhnya, perjalanan itu sangat panjang. Namun, kekuatan mesti turut ada dalam perjalanan ini. Saya masih tak serik lagi, dan merasakan belajar itu satu kekuatan untuk saya dalam apa jua yang saya lalui. Jangan pernah patah semangat. Teruskan dengan senyuman. 



No comments:

Post a Comment