8.29.2021

Dah Boleh Dine-In

Eh, ah boleh dine-in. Bestnya. Alhamdulillah, berita yang melegakan banyak pihak. Jadi rancangnya semalam pergi makan kat kedai. Kan dah boleh dine in dalam kedai. Siapa lagi kawan yang kita nak ajak kalau tak Fiza. Marilah kita, jangan lepaskan peluang. Kita pergi pun tempat yang dekat-dekat, sudahlah. 

Tempat dekat-dekat tu paling sesuai The Curve ajelah. Kita nak pusing-pusing sikit, pastu kita nak makan dalam kedai yang tak ada orang ramai sangat dan borak-borak. Keadaan di The Curve memang sangat lengang. Tak ramai orang sangat ataupun sebab kami datang masa hari orang kerja. 
Rasa lain juga bila dapat keluar dari rumah jalan-jalan ni. Rasa mcam burung dapat terbang bebas. Akhirnya, kami putuskan untuk makan di Kluang Station sahaja. Memang tak ramai orang. Jadi, kami pilih meja yang agak jauh dari pintu masuk sebab kami ni nak berborak. 

Saya order satay dan mee goreng mamak. Fiza pula order mee hoon goreng dan rojak buah. Saya banyak pulak makan hari ini. Reward untuk diri sendiri sebab pembetulan dah hampir siap. Hanya tinggal bahagian rujukan sahaja. Reward untuk diri sendiri ni penting sebagai cara untuk mengurus emosi. Saya mudah aje, reward saya makan. Saya memang kuat makan. 

Saya siap pesan pada peramu saji, kalau boleh cepat sikit lah sebab saya lapar sangat. Memang tak senonoh. Makanan sampai aje, start makan sambil berborak. 
Tiap kali jumpa, kami memang akan ada isu yang dibincangkan. Kali ni, tentang pengurusan harta semasa hidup dan selepas kematian. Saya kongsikan pengalaman suami saya membuat pengurusan wasiatnya dengan MAIS (Majlis Agama Islam Selangor). Walaupun perbincangan kami serius dan hangat, semakin laju pulak makanan tu masuk dalam mulut. Saya agak suara saya bercakap macam satu kedai dengar. Minta maaf lah ye tuan kedai. Dah lama sangat tak masuk kedai dan makan dalam kedai. 

Kami luang masa berbual dalam kedai ni ada dalam 1 jam lebih. Lebih tu tak tahu berapa. Tapi, pada saya perjumpaan kami ni sangat-sangat berbaloi. Masing punya masa untuk melepaskan perasaan, bercerita dan menyokong antara satu sama lain. 

Saya juga memang memerlukan saat-saat bersama kawan-kawan sementelah banyak sangat duduk terkurung di rumah. Jika ditanya, stress atau tidak belajar ni, saya akan jawab ye, saya stress. Adalah macam-macam perkara yang saya buat untuk meminimakan stress tu. Nanti-nantilah kita cerita. 

0 comments:

Post a Comment