9.09.2021

Kiriman Dari Kampung

 


Bila kali terakhir anda jumpa mak abah anda? Jika mereka tinggal di dalam negeri atau daerah yang sama tidak mengapa lah kan? macam saya yang tinggal diselangi dengan beberapa buah negeri memang belum jumpa lagi mak abah tahun ni. Last jumpa rasanya macam dalam bulan Oktober tahun 2020. 

Meskipun, jumpa tak dapat lagi, tapi dah dua kali dapat kiriman barang daripada kampung. Dalam gambar tu pisang nipah dari pokok yang mak tanam kat belakang rumah. Memang sedap kalau buat pisang goreng. Dah masak nampaknya pisang ni, tapi kalau tunggu lagi 2 hari lagi sedap. 

Yang sebelum ni mak kirim buah-buahan. Ada buah pulasan, buah rambutan dan langsat. Mak memang akan selit-selitkan biskut, 2 3 pek 3 in 1, maggie dan mee siput. Macam anak dia duduk kat asrama. Itu memang perangai mak lah. Dah kenal sangat. Mak kata, ingat kat anak-anak semua. Itu yang kirim. 

InsyaAllah, akan ada masa kita bertemu. Saya meman rindu kepada mak abah. Nak minta mak masak macam-macam dan bawa balik rumah. Biasalah kalau jumpa, mesti bertekak-tekak juga. Bak kata orang, kalau jauh bau wangi, kalau dekat bau taik. haha. Rindunya. 

Eh, mak dan abah dah pandai pos barang lah. Kena belajar, kata mak. Lepas-lepas ni senang. Saya pun kalau ada benda nak belikan untuk mereka kat kampung, pakai online aje senang. Jauh di mata tapi dekat di telinga. Sayang mak dan abah. 


0 comments:

Post a Comment